Notícies

Un documental recrea la història de l’Orde de Montesa15/11/2017

El passat dia 14, el col·lectiu d’historiadors Harca, juntament amb Granissat, Estudi Creatiu, van penjar per a la seua emissió en xarxes socials el documental Santa Maria de Montesa, l’orde dels valencians (https://www.youtube.com/watch?v=0kAHRvd6oCM).
L’objectiu ha sigut donar a conéixer, en un breu espai de temps –tan sols quinze minuts–, la importància de l’Orde de Montesa en la història valenciana, explicant els seus orígens, la seua funció, el seu paper econòmic, polític i militar, la seua extensió territorial, alguns dels seus personatges més destacats i el seu ingent llegat històric i patrimonial.

La producció del documental forma part dels actes organitzats per la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València per a commemorar el seté centenari de la fundació de l’Orde militar de Santa Maria de Montesa l’any 1317, durant el regnat de Jaume II, i es va presentar fa poc, el passat 24 d’octubre, dins del congrés internacional L’Orde de Santa Maria de Montesa i Sant Jordi de Alfama. Història i patrimoni. El projecte ha comptat amb el patrocini de Presidència de les Corts Valencianes, i inclou imatges dels principals enclavaments que van formar part del senyoriu de l’Orde, com per exemple Peníscola, Sant Mateu, el palau i església del Temple, a València o, evidentment, la vila, l’església i les restes del castell-convent de Montesa.